general Knowledge mcqs | question and answer | mcqs 2021 - Find Pak Jobs | Find Jobs com | find job site | pak job | val pak jobs | pak jobs | FindPakjobs.com

Monday, March 1, 2021

general Knowledge mcqs | question and answer | mcqs 2021

 General Knowledge mcqs


1.       Earth Rotates On its axis At an Inclination of?


(a)   21.5

(b)   23.5

(c)    90

(d)    180


Ans: b


2.       Doma Is The Parliament of Which Country?


(a)   Russia

(b) Germany

(c) Finland

(d)  Iceland


ANS:   a


3.        Wich country Parliament Has The Largest Member ship?


(a)   USA

(b)    France

(c)     Russia

(d)     China


ANs:  d


5.       Kafir Fort is located in Which Province of Pakistan:


(a)   Punjab

(b)    Khyber Pakhtukhu

(c)    Sindh

(d)    Baluchistan


ANs:  b


6.       When National Anthem Of Pakistan Improved In?


(a)    Aug 1950

(b)    Aug 1952

(c)     Aug 1954

(d)     Aug 1947


ANs:   c


7.       Ariana Is Airline Of Which Country?


(a)   Japan

(b)    China

(c)   Pakistan

(d)   Afghanistan


ANs:   d


8.       Who Was the First Viceroy Of India?


(a)   Lord Curzon

(b)  Lord canning

(c)  Lord Wavel

(d)   Lord Mountbatten


ANs:    b


9.       Under Indus Water Treaty, The River Given To India?


(a)   Jehlam, Chenab, Indus

(b)  Ravi, Beas Sutlej

(c)  Jehlam, Beas Sutlej

(d)  None


ANs:  b


10.   Badshahi Mosque Was Builts In ?


(a)   1670

(b)  1673

(c)  1770

(d)  1773


ANs:    b

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment